Make your own free website on Tripod.com

Mei 2003

11 mei Level Z
25 mei Stammenoorlog

April 2003

6 april Bosspel van het gewest
11-14 april Weekend
26 april Filmfestival

 

Maart 2003

9 maart 1 tegen allen
16 maart Nationale Actiedag
21 maart Bowlen vanaf het geboortejaar '92
23 maart Yeti Speelstad (geboren in '93 of jonger)

 

Februari 2003

2 februari Gewestfilm
16 februari Durftocht

Januari 2003

5 januari Nieuwjaarsreceptie
19 januari Miss en Mister verkiezing

December 2002

1 december Sinterklaasfeestje
22 december Kerstfeestje

November 2002

10 november Rechtdoortocht en knutselactiviteit
24 november Schaatsen

Oktober 2002

13 oktober Startactiviteit
27 oktober Mega-estafettespel

 Level Z

Level Z is gebaseerd op het kwisje Level X op Ketnet. Onze hal werd gebruikt als lift om naar een ander level te gaan. Level 1 was de proefronde. Level 2 was de tekenronde, level 3 de dialectenronde en het laatste level 4 was het winnaarslevel.

TOP


Filmfestival

Van vrijdagavond 8 uur tot zaterdag 8 uur werd er een filmfestival gehouden. Ons klj-lokaal werd omgebouwd tot een heuse filmzaal met zetels en een groot reuzenscherm. Om 8 uur begon het voor de -14, de eerste film was de gekke film Shrek, daarna was het Keizer Kuzco, en als laatste was het de film van Asterix en Obelix. Deze reuzeactiviteit mag zeker nog herhaald worden maar dan 2 dagen ;-).

TOP


Weekend

Het was een megatof weekendje in de Bookhamer in Zele! Er waren 15 leden ingeschreven, 3 jongens en 12 meisjes, en er ging 8 leiding mee. Het thema was piraten en zeemeerminnen.


Vrijdagavond 11 april

We vertrokken vrijdag om 19.00u en kwamen daar toe om 20.00u waar Mieke, Johnny en Marion ons opwachten met heerlijke pannenkoeken. Er werd eerst een klein toneeltje gespeeld door de piraten die de zeemeerminnen gevangen hielden. (dit werd elke dag gedaan)
De vrijdagavond werden de leden nog gedoopt, als 1ste opdracht moesten ze een paar lekkere en vieze etenswaren proeven, daarna moesten ze in het donker tussen de bomen een parcours afleggen met jutezakken.

Zaterdag 12 april

Deze dag begonnen ze met het maken van 2 kampaandenkens, eerst maakten we een krastekening en daarna sneeuwbolletjes.
's Middags was er een dropping aan de hand van foto's en tochttechnieken. Via foto's en vragen moesten ze weten welke weg ze op moesten gaan. Er waren vragen bij zoals hoe oud is de leiding in totaal, sommige leiding word veel ouder geschat en sommige veel jonger ;-).

's Avonds was er een 'ken je leidingquiz'. Er werden vragen gesteld over: de klj in het algemeen, een deel met foto's van de leiding in hun kinderjaren, ze moesten zelf uitzoeken wie welke leiding is, ook werd er een soort van de 3 wijzen gedaan en een deel vragen over de leiding zelf.

Zondag 13 april

Er stond een kleine verrassing te wachten toen de leden opstonden, de paashaas was langsgekomen en had voor iedereen een zakje met lekkere paaseitjes mee. Die mochten ze gaan zoeken.
Daarna was er de keuze tussen ofwel dans of sport.
Het werd een warme dag en het spel 'red de zeemeerminnen' zorgde voor afkoeling. De zeemeerminnnen Nathalie en Nele werden gevangen gehouden door de piraten en moesten bevrijdt worden, door water over te brengen naar een emmer, maar zonder getikt te worden. Als de emmer vol was, waren de zeemeerminnen bevrijd.
's Avonds was er een afscheidsfuifje, waar iedereen zich goed op geamuseerd had.

Maandag 14 april

Dit was onze laatste dag in Zele, 's morgens hebben we ons gewoon geamuseerd en genoten van de zon. 's Middags werd 'de erfeniskwestie' gespeeld.
En daarna vertrokken we terug richting Oosteeklo. Het was een heel geslaagd kamp, iedereen was moe en vond het een beestig goed kamp! Op naar de volgende keer!!!!

Foto's volgen nog.

TOP


Bosspel met het gewest

Het bosspel ging door in de bossen van Oosteeklo, we deden een soort van stratego.

TOP


Yeti Speelstad (geboren in '93 en jonger)

In de speelstad hebben de kleinste van de leden zich heel goed geamuseerd.

TOP


Bowlen vanaf het geboortejaar '92

Voor het bowlen werd ons groepje over 4 banen verdeeld. Iedereen amuseerde hem rot.

TOP


Nationale Actiedag

Dit ging door op het dorpsplein van Bassevelde. We werden in 4 groepen verdeeld. De 1ste opdracht was om om ter meest 200 ballonen opteblazen. 2de opdracht was een liedje verzinnen en zoooo luid mogelijk dit te zingen voor de klj. De volgende opdracht was om zoveel mensen uittenodigen door deur aan deur te gaan. Iedere groep kreeg een gekleurd kaartje en moesten die aan de mensen geven die gingen komen, zodat de groepjes met de meeste kaartjes van hun kleur gewonnen had in deze opdracht. De laatste opdracht was een quiz over muziek en de klj. Op het einde van de middag werd er een REUZE KABAAL MOMENT gemaakt, de groepen kregen bv. cimbalen, een blokfluit, tonnen, voetbaltoeters en sommige mochten ballonnen kapot stekken. Het reuze kabaal moment was zeker geslaagd.


TOP


1 tegen Allen

Iedereen verzon een soort opdracht dat hij dacht dat hij beter kon dan heel de groep, sommige opdrachten waren bv. om ter meest bierkaartjes in de mond, het record was voor Saskia met 43! Om ter meest rondjes draaien, om ter langst touwtjesspringen, hoogspringen, de limbo enzovoort! De opdrachten zorgden voor heel wat amusement. Daarna deden de meisjes nog netbal en de jongens voetbal.


TOP


Durftocht

We vertrokken aan het KLJ-lokaal, en trokken de akker in. Eerst speelden we een paar spelletjes zoals ritsen, levend lijk. Ondertussen werd de zware
tocht natuurlijk voortgezet. Af en toe werd er iemand van de leiding opgebeld om te weten wat de volgende opdracht was. Er was namelijk een geheime opdrachtgever die ons die tocht gegeven had. Hij wilde weten of dat de KLJ van Oosteeklo wel dingen durfden. Spijtig voor de opdrachtgever, maar het lag niet zo modderig als hij gewild had. Toen we aan de Koning Albertstraat kwamen, kregen de leden het verloop op een blaadje papier uitgeschreven, er was een nadeel er stond overal in de tekst KLJ tussen de woorden. Zo gingen we verder naar de akkers in de Ledestraat. Daar speelden we Schipper mag ik overvaren. Daarna gingen we verder, toen we aan een bunker kwamen was Frederik verdwenen. Ze moesten de opdracht zoeken in de bunker. De leden zouden iets horen. Op dat lawaai moesten ze afgaan. Frederik lag vastgebonden in de akker. Dan speelden we nog een paar blindespelletjes in het bos. We kropen als echte soldaten in de greppen die in de slag lagen, en toen gingen we moe maar voldaan terug naar het KLJ-lokaal.


TOPGewestfilm

De gewestfilm ging door in de parochiezaal van de klj Kluizen, het was de film Ice Age, iedereen genoot met volle teugen van de film, het is zeker het zien waard! We kwamen vroeger toe in ons lokaal, en daar deden we nog enkele gezelschapspelletjes.


TOPMiss en Mister verkiezing

Sommige leden hadden zich heel mooi gekleed voor deze activiteit. Er werden verschillende opdrachten gedaan, zodat iedereen een kans kreeg om punten bij een te sprokkelen, dit onder het nauwlettend oog van de Jury. De jury bestond uit de leiding. De leden kregen opdrachten zoals bv. een liedje zingen, hun enthousiasme bij een spelletje, dansen. Elke deelnemer stelde zich voor en hierbij vroeg de jury vragen, zoals wat hun lievelingseten is, hun favoriete film,... Daarna trok de jury zich even terug en speelden de kinderen dikke bertha, schipper mag ik over varen,...De jury's laatste puntenbeoordeling ging naar het lopen op de klj-catwalk.
Na deze opdracht volgde de uitslag. Bij de jongens zag de top 3 er zo uit: 1) Mevric 2) Laurens 3) James en Dries en bij de meisjes werd de uitslag: 1) Celine 2) Jannis 3) Vanity. Maar voor ons had iedereen gewonnen! De eerste van de jongens en meisjes kreeg een spaghettiwatch en iedereen, ook degene die het podium niet haalde, kreeg een prijsje, namelijk een heerlijke lekstok!


TOPNieuwjaarsreceptie

We waren eerst van plan om drie koningen te gaan zingen, maar door het zeer frisse weer hebben we dit maar niet gedaan. We hebben een soort van mega quiz georganiseerd waar o.a. pictionairy, een quizje en de 2 Wijzen aan bod kwamen. Doordat het sneeuwde hebben we ook een paar sneeuwspelletjes gedaan.
Daarna had de nieuwjaarsreceptie plaats. En ten slotte was het moment waarop iedereen wachtte: de cadeautjes! Die werden verloot door een soort stoelendans! Iedereen kon een heel mooi cadeautje mee naar huis nemen.


TOP


Kerstfeestje

Deze middag hebben we gevuld met het maken van kerststukjes, die ze natuurlijk mee naar huis mochten nemen. Er was heel veel groen en decoraties die iedereen kon gebruiken, sommigen hadden echt heel mooie stukjes gemaakt. Daarna deden we nog een paar kringspelletjes zoals 'Ik zit in het groen, en ik hou van...' en 'Rippel zonder Stippel', dit zorgde soms voor hilarische momenten.


TOP


Sinterklaasfeestje

Iedereen wist dat de Sint zou komen, en iedereen zat vol ongeduld te wachten op de Sint. Rond kwart na twee was de Sint er al! Iedereen mocht eens bij de Sint komen.
We zongen ook eens ons KLJ-lied en jaarthemalied voor de Sint. Er werd ook veel gelachen, dit kwam door de pieten. Er was zelfs een piet bij die voortdurend bij de leidsters wou zijn, dit was de grappige piet. De andere piet heeft niet veel gezegd. Iedereen kreeg van de Sint een zakje met snoepjes, koekjes in en er zaten zelfs een balpen en een meetlatje in van de KLJ! Als de Sint vetrokken was, speelden we nog Rad van Fortuin en kleurden we nog tekeningen voor Sinterklaas, die ze mochten meenemen om in hun schoentje te leggen.


TOP


Schaatsen

Met het ganse gewest Assenede (KLJ Oosteeklo, KLJ Bassevelde, KLJ Ertvelde, KLJ Kluizen en KLJ Assenede) vertrokken we naar de ijspiste in het Boudewijnpark in Brugge. Sommige leden konden nog niet schaatsen en die hebben we een snelcursus schaatsen gegeven, het ging tamelijk vlot, weliswaar met vallen en opstaan. Maar iedereen kon na een kort tijdje al goed schaatsen. Het was zeker en vast een geslaagde middag die we volgend jaar zeker opnieuw doen!


TOP


Rechtdoortocht en knutselactiviteit

Bij het begin van de activiteit kon men kiezen wat men deed. Er was de keuze tussen rechtdoortocht en knutselen. Er waren een paar leden die wilden knutselen, en het resultaat was zeer mooi: echte kunstwerken.
De andere groep ging op rechtdoortocht. Het was mooi weer (voor België toch, want het regende niet) als we vertrokken, we gingen door de akkers, maar door de regenval van de voorgaande dagen was het meer een modderpoel dan een akker. Soms moest de leiding helpen om de leden die vast zaten in de modder eruit te trekken. We sprongen over sloten en beken, en ook daar moest de leiding soms helpen. Ondertussen was het terug beginnen regenen. Halverwege de tocht was er een stopplaats voorzien bij Wim. Daar kregen we overheerlijke soep. Na een kwartiertje pauze vertrokken we terug. We gingen niet meer door de akkers, want het was al tamelijk laat. Iedereen was moe maar ging voldaan naar huis!


TOP


Het mega-estafette spel

Het mega-estafette spel zou normaal buiten op het terrein doorgegaan zijn, maar omwille van de storm konden we natuurlijk niet buiten spelen. We hebben dus ons noodplan moeten inroepen, en speelden het mega-estafette spel in het lokaal. Eerst werd er een tip gegeven en daarna de opdracht. De opdrachten waren zeer verschillend: om het meest bierkaartjes in de mond hebben, een zo hoog mogelijke toren bouwen, tussen twee vuren,...Als afsluiter zongen we nog even uit volle borst het KLJ-lied en het jaarthemalied.


TOP


Startactiviteit

Als startactiviteit deden we iets rond het jaarthema 'Samen Klanken Klinken'. We gaven een intro over wat KLJ precies inhoudt en als activiteit maakte iedereen zelf een muziekinstrument. Zoals een schellenbeugel, flesjes kleuren en vullen met water, doosjes met kattenbelletjes,...Als vieruurtje kregen de leden een verrassing: namelijk overheerlijke pannenkoeken met een frisdrankje! Na het heerlijke vieruurtje deden we nog een paar spelletjes en lieten de leden kennismaken met het KLJ-lied en het jaarthemalied, dat ze uit volle borst meezongen! Het was vast en zeker een geslaagde startactiviteit!


TOP