Make your own free website on Tripod.com
Oktober 2002

5 oktober Six flags


September 2002

6 september Scheldorado
20 september Sneukelgeurtocht

Juli en augustus 2002

21 juli
Sportfeest in Ertvelde 28 juli ZWIJNTJESBAL 4 augustus Sportfeest in Kruibeke 11 augustus Sportfeest in Kaprijke 25 augustus Sportfeest in Bassevelde

Juni 2002

29-30 juni

Weekend aan Zee

Mei 2002

1 mei
Bloemenactie 9-12 mei Weekend in Eksel 19 mei Gewestsportdag

April 2002

7 april
KLJ 75 27 april Bloemenactie 28 april Bloemenactie

Maart 2002

3 maart
Nationale actiedag 9 maart Bouwen Karnavalwagen 10 maart Karnaval 16 maart Afbreken Karnavalwagen 16 maart Gewestfuif

Februari 2002

9 februari
Bouwen Karnavalwagen 10 februari Bouwen Karnavalwagen 15 februari KLJ-Café 17 februari Bouwen Karnavalwagen 24 februari Bouwen Karnavalwagen

Januari 2002

4 januari
Nieuwjaarsreceptie 18 januari Gewestfilm

December 2001

9 december Paintball 21 december Decascoop 25 december
Rechtdoortocht

November 2001

9 november Dropping 23 november Verrassingsactiviteit

Oktober 2001

12 oktober Startdag 26 oktober Bowlen

September 2001

7 september Bosspel 16 september Muurklimmen & Fitness 29 september Bobbejaanland


Bosspel

Dit was als je het mij vraagt een machtige activiteit, het was gelukkig droog, vroeg donker en we waren gelukkig dat we enkele nieuwe gezichten konden begroeten. Zoals de traditie vraagt speelden we een spel met kaarten. (nog bijlange niet zo eenvoudig als het eruitzag) Er werden strategiëen bedacht, de ene was voor de harde aanval de andere probeerde het kamp van de tegenstander al sluipend binnen te dringen. Spijtig genoeg heeft het andere team twee keer gewonnen.

topFitness/Muurklimmen

Naar onze verbazing was er voor deze net iets meer vermoeiende activiteit toch een grote opkomst, spontaan splitsten we ons in twee groepen. Onze groep kreeg van een lieve dame van de Yeti een korte stoomcursus fitness, waarna we met ons volle geweld op de toestellen vlogen, de spriettrainer en de schouderkraker waren de topattracties. Zowel de buik, de benen, de borst, de heupen als de rug kregen een grondige beurt. Bij het muurklimmen waar ik eventjes mijn kop binnen stak was iedereen in tegenstelling tot vorige jaren ook enrom actief, enkel de elfde man zat stil. Het drankje dat door de bloedmooie klasgenote van Frederik gebracht werd smaakte geweldig.

topBobbejaanland

Voor de zoveelste keer hadden we terug geluk, bij onze thuiskomst geloofde bijna niemand ons maar we hadden toch maar weer eens mooi weer gehad, in tegenstelling tot in Oosteeklo is het in Lichtaart maar om 17u beginnen regenen en was er in de voormiddag volop zon. We werden in bobbejaanland ontvangen door maar liefst drie verschillende personen. Als we nu binnenkwamen zochten we nog een beetje wanhopig naar een eerste attractie maar na een uurtje kon de pret niet meer op. De stelling van Gino kwam weer uit, "Bobbejaanland is het leukste land". Er is voor ieder wat wils en als je over de kop wil gaan lukt het ook. De bestuurder van onze bus viel best mee, de muziek luider dan normaal en levendige sfeer in het naar huis rijden maakten de uitstap nog aangenamer.


topStartdag

De startdag speelde zich in tegenstelling tot de vorige jaren nog eens af in en rond het KLJ-lokaal. Het was de bedoeling dat de verschillende groepen naar een plaats gingen die door de leiding op een blinde kaart aangeduid werd. Eenmaal daar aangekomen moesten ze zoeken naar een opdracht die in de meeste gevallen iets te maken had met het jaarthema "Alle vijf", bv drie verschillende soorten cola herkennen door te proeven, de omgeving goed bekijken en daarna in het lokaal hierover enkele vragen beantwoorden, de uitvoerder van enkele liedjes herkennen, enz... Bij iedere juiste opdracht kreeg de groep een letter welke naar de sleutelzin moest leiden, nl "De vijf zintuigen".

topBowlen

Na dat het lidgeld betaald werd vertrokken we met 4 overvolle auto's naar Beke om te bowlingen, we speelden in 3 banen, Cindy De Baere en Stefanie Martens bleken echte talenten in het bowlingen, na twee spelletjes zat onze avond er weer op. Toch zijn we tevreden dat we Jody Vertenten, Thijs Geirnaert, Jan Bommelé en Kenneth Van De Steene konden verwelkomen als onze jongste telgen bij de +14.

topDropping

Na een rit van ongeveer een driekwartier zijn de verschillende auto's aangekomen op een plaats die op voorhand niet bekend was maar die op ongeveer 8 km van Sint-Margriete lag. We spraken af in het café met als naam "Het oude gemeentehuis" en lieten onze leden alleen. Ze waren allemaal gedropt ergens in de polders en op Nederlands grondgebied. Eén groep was vrij snel terug op de plaats van afspraak, die niet zo ver van het KLJ-Lokaal van Sint-Margriete lag. Hierdoor werden de dames van KLJ Oosteeklo redelijk vlug geboeid en volgde er een halve verbroedering. In de groep waar we het langst moesten op wachten zaten er blijkbaar enkel echte Belgen die niet op tocht kunnen zonder een bezoek te brengen aan een frietkot, natuurlijk duurt de trip dan wel iets langer.Download de foto's
topVerrassingsactiviteit

Op 23 november was de activiteit inderdaad wel verrasend. Bijna niemand dacht dat het nog kon maar het tegendeel is bewezen. Kringspelletjes is niet direct iets dat +14-ers aanspreekt maar toch was het enorm wijs volgens Nele De brabandt. Omdat het KLJ-Lokaal te klein is om 30 personen in onder te bregen gingen de spelletjes in openlucht door, enkele personen werden na het opdringerig zijn bij de weinige leiding verzocht om enkele rondjes rond de kerk te zaklopen maar zelfs dit bleven ze leuk vinden. Volgende spelletjes werden o.a. gespeeld: stoelendans (er waren er tekort), moordenaarke, estafette, olifanten uitscheuren, chips doorgeven,... Kortom voor elk wat wils!!!

top
Paintball

Als ontspannende activiteit op de vooravond van een week examens, gingen we paintballen op het "Battllefield" te Gits. Een zware strijd brak uit tussen twee moeilijk van elkaar te onderscheiden ploegen. Waarbij het "groene" team met vooral de leiders en mezelf in de ploeg tactisch sterk was en zonder veel moeite het "zwarte" team met de eerder onervaren medespelers versloeg. Gelukkig voor het zwarte team hadden ze de "Green Beret" Angelo De Vriendt. Dankzij hem konden ze nog enige weerstand bieden.

Nu volgt de getuigenis van de uitbater:
"Ik merkte snel dat het groene team meer kans maakte omdat ze een meer defensieve tactiek hadden. De zwarte leken me eerder kamikazi's (lacht). Vandaag heb ik ook opvallend meer problemen gemerkt met mijn materiaal. Normaal gezien moet ik tweemaal per namiddag een geweer herstellen, deze middag kreeg ik er wel vijftig!"

Wij denken dat de uitbater overdrijft, we hebben ons goed geamuseerd en er een toffe namiddag van gemaakt !!!

topDecascoop

In tegensteling met wat er op de uitnodiging stond gingen we met de bus naar de Decascoop, na een halfuur te staan treuzelen had iedereen dan toch zijn keuze gemaakt tussen "Legally Blonde" en "Don't say a word". Ik koos voor "Legally Blonde" een te gekke komische film, voor de verdere filmbespreking moet u zich tot de boekjes wenden. Chaveli en Griet hebben ondervonden wat stipt zijn betekent, ze waren maar drie minuten te laat maar toch was de bus al vertrokken, ze hadden natuurlijk weer geluk dat de vader van Griet hen dan maar zelf naar de cinema heeft gevoerd! Na de film moesten we nog een klein half uurtje op de bus wachten die ons maar om 22u45 aan de cinema kwam halen.

top
Rechtdoortocht

Niemand had enig vermoeden waar onze rechtdoortocht ons ging brengen, zelfs de leiding wist het nog niet! Het werd meer een modder-rond-het-dorp-tocht waarbij verschillende paren schoenen met een grote schrik en een laag modder thuis kwamen. De voeten die erin zaten waren redelijk blauw en verkleumd op het einde van de tocht. Op de foto's die hierbij horen is te zien dat we niet enrom talrijk waren maar we ons toch goed konden amuseren! Na een tocht van ongeveer 8 km langs de achtertuinen van Oosteeklo stond er in het KLJ-lokaal een grote pot soep te wachten die door onze vrijwillige medewerker Gino Dossche op kooktemperatuur gebracht was!


Download de foto's
topNieuwjaarsreceptie

De machtige dj Durwez (nog steeds op zoek naar een webmaster voor zijn tnt-radio. Kandidaten bellen naar 0479 57 07 63) zorgde op ons Kerst- en Nieuwjaarsfeest voor de nodige boenkende beats. Tevens was de schuimwijn excellent en was er gezorgd voor enkele mindergezonde borrelhapjes.
Iedereen bracht een waardevol cadeau (meestal ne zak spekken) mee dat door een niet zo enorm eenvoudige muziekkwis een nieuwe eigenaar kreeg. Alles eindigde met een krachtig bierscheelkesgevecht.

top
Gewestfilm

Op vrijdag 18 januari was er een gewestactiviteit, het gewest Assenede bestaat uit 5 KLJ-afdelingen Assenede, Bassevelde, Ertvelde, Kluizen en Oosteeklo. We gingen naar het Sint-Pietershof in Assenede met 31 man sterk, om een film te bekijken over een man die de gedachten van vrouwen kon horen. De film was wel goed maar er was wel vrij veel rumoer in de zaal, we ontkennen niet dat dit voor een deel uit het Oosteeklose kamp kwam.

top
Bouwen en Afbreken Karnavalwagen

De karnavalwagen wordt gebouwd bij de familie Van Den Bossche in de Zoete Lucht te Oosteeklo. Zoals ieder jaar zijn we welkom te hove Van Den Bossche om onze kunsten te tonen. Op alle voormelde datums is ieder lid van de +14 welkom om ons bij te staan met raad en daad. We beginnen meestal om 10u00 's morgens maar het is toch best dat je even informeert bij Stijn (0473/97 02 13) indien je komt. Nog belangrijker dan de wagen bouwen is hem afbreken, hiervoor is iedereen welkom op zaterdag 16 maart op hetzelfde adres.

top
KLJ-café

Verslag binnenkort online!!!!

top
Nationale Actiedag

Op 3 maart is er terug een activiteit met het volledige gewest, jullie worden om 13u30 verwacht aan het KLJ-lokaal met de fiets. Het is de bedoeling dat KLJ op deze dag in de kijker komt te staan. Het gaat door in de omstreken tussen het KLJ-lokaal van Ertvelde en dat van Kluizen. Gelieve bij regenachtig weer regenkledij aan te doen en spits je oren, scherp je smaak, streel je handen, kijk uit je doppen en volg het geurspoor naar ons lokaal want we verwachten jullie allemaal.

top
Karnaval

Over karnaval kan ik op het net niet veel vertellen want het thema mag nog niet algemeen vrijgegeven worden. We weten wel al dat de kostprijs €10 is. Hiervoor zorgen wij voor drank, eten en een overal. We spreken om 13u30 af aan het KLJ-lokaal. Inschrijven doe je telefonisch of via SMS bij Stijn op het nummer 0473/97 02 13 of 09/373 88 29.

top
Gewestfuif

De gewestfuif was een geweldig succes, massa's volk, veel ambiance en goeie muziek!!! Het was enkel jammer dat de mensen van de politie onze vrienden niet echt menselijk waren. We waren verplicht om onze muziek zo stil te zetten dat je elkaar al fluisterende kon verstaan en de meeste overlast was dan infeite nog niet afkomstig van de DJ maar eerder van de massa mensen die niet binnen konden omdat de zaal te klein was.

top
KLJ-75

Zoals verwacht was KLJ75 iets speciaals, we gingen samen de KLJ van Bassevelde met één bus naar Hofstade. In het bloso domein waren veschillende gallische dorpen gebouwd. De dag begon voor de kleinsten met een lepel toverdrank zodanig dat de energie de volledige dag niet meer op kon. Er was een olympisch dorp, een dorp voor de oude belgen, enz..; Na een grote halve dag hadden we alle dorpen gezien maar belangen niet meegedaan aan alles. Er waren wel enkele heel leuke activiteiten zoals, de gekke fietsen, het kasseiwerpen,.... Om 16u begon de slotshow die afgesloten werd ddor een optreden van de Roberta's.

top
Bloemenactie

We bedanken terug alle mensen die onze bloenactie ten volle steunden, we hebben dit jaar nog meer verkocht dan vorig jaar dus zowel voor alle vrijwillegers die de handen uit de mouwen staken als voor iedereen die iets bij ons kocht een welgemeende proficiat!!! Volgend jaar zijn we er beslist terug.

top
Weekend in Eksel

topSportdag van het gewest

Om iets anders te doen dan de vorige jaren gingen we dit jaar naar Durbuy, eerst stond er een mager ontbijt van een koffiekoek en een glas fuitsap op ons programma. Daarna stond er ons een tocht met de mountainbike te wachten langs de Ourthe. De tocht was maar enkele kilometer lang maar er gebeurden toch verschillende ongelukken, Jan reed een onbekende van de baan, Cindy vloog tegen haar stuur omdat haar voorgangster haar voorrem nam en overkop ging. Gelukkig waren er geen gewonden. Rond de middag deden we mee aan een zoektocht doorheen het centrum van Durbuy en was er tijd om een terrasje te doen. Tenslotte kayakten we nog enkele kilometer en kwamen de meeste kletsnat terug aan de bus.

top
Weekend aan Zee
Na het geslaagde weekend in Eksel kon het eigenlijk al niet meer mis gaan in Blankenberge, iedereen uitgeslapen of niet vertrok vol goede moed met de fiets naar Zee. De fietstocht verliep voor de meeste onder ons heel vlot. Voor andere moest de fiets toch nog een ietsie pietsie aangepast worden om zonder problemen te kunnen rijden. Na het nemen van een tussenstop op een rustig terrasje in het prachtige Lissewege kwamen we kort voor de middag aan op onze Camping. Omdat het materiaal nog niet ter plaatse was verkenden we eerst even de duinen en het strand. De bedoeling was om dit weekend zo rustig mogelijk te houden en de meeste de tijd te geven om te bekomen van de examens. We hebben bijgevolg eens rustig weesten winkelen, het Hoevebal van de KLJ van Westkapelle bezocht, een beetje gevoetbald, enz... maar echt gote inspanningen bleven uit! Door het Belgisch Kampioenschap wielrenen werd onze terugtocht een beetje in de war gestuurd maar de meeste lieten de moed niet zakken. Blij, verbrand, moe en voldaan kwamen we na het eten van een pita terug toe in Oosteeklo.

top
Zwijntjesbal

Het Zwijntjesbal was net zoals vorig jaar een succes, er heerste een ware festivalsfeer. Eigenlijk was het veel te warm om onder de zeilen van onze tenten te kruipen maar toch waren er ongeveer 1100 moedigen onder de vlaamse jeugd die onze fuif bezochten. In het begin was er meest volk in de traditionele tent maar na verloop van tijd zaten beide tenten vol. De R&B tent heeft het trouwens langst uitgehouden. Op politiebevel moesten we om 4 uur stoppen, dit was de enige domper op het feest. Toch konden we op het begrip van de aanwezigen rekenen zodanig dat alles ordentelijk tot een einde kwam.

top
Sportfeesten

Ondanks de magere opkomst voor de sportfeesten was deze zomer toch een leuke afwisseling, de afwezigen hadden ongelijk maar dat beseffen ze waarschijnlijk wel al. Ons toppunt was ongetwijfeld de tweede plaats voor de kringdans op het sportfeest in Ertvelde. Met een groepje van slechts zes personen versloegen we op één na al de grote favorieten. Toch een geweldige opkikker voor de gemotiveerde leden.

top